25-2-2018

Even een update van ons! Roxx is al weer 17 weken en is al een hele dame, die haar grenzen geregeld opzoekt en ook Vatou geregeld uitdaagd! We weten nu een beetje hoe ze is, en het is een slimme dame,en die een grote mond heeft, maar toch ook een klein hartje, dat ismooi om te zien, Thuis heer en meester, en op straat is het toch soms nog best engHa ha. Ze loopt al best braaf mee, zindelijkheid nog niet helemaal onder controle, maar gaat steeds beter!Gaat een paar keer per week mee naar de pony,en daar blijft  ze braaf liggen aan de lijn als ik bezig ben, dat vind ze toch wel interessant! Overdag ligt ze het liefst buiten,ze vind het al heel snel te warm, en we gaan nog een hele koude week tegemoed,dat vind zij wel heerlijk maar dan blijven we toch maar iets meer binnen, ze moet niet ziek worden. We zijn bezig met depuppycursus, en dat vind ze erg leuk, vooral door het tunneltje is favoriet, en van "volgen" word je vooral zo moe en krijg je het warm.......Maar we genieten vooral van alle gekke streken die ze uithaalt, en van die ondeugende snoet....... Ik maak een map aan met foto's van Roxx, dankunnen jullie haar zien opgroeienCool

Sinds 24-12-2017 zijn we een nieuw gezinslid rijker! Roxx, een pup van SilviaSchmocker, van de kennel"Vom Burgseeli" mag bij ons komen wonen en daar zijn we heel erg blij mee! Ons kerstkindje! Vatou moet eerst wel weer een beetje wennen, maar laat steeds meer toe, en geeft goed haar grenzen aan.Roxx word al steeds ondeugender en voelt zich al best goed thuis! Nu druk met zindelijk maken en de basis dingetjes leren.En het knuffelgehalte is natuurlijk heel hoog! Zal binnenkort wat meer foto's toevoegen!

Vandaag, maandag 11 september is er bij Vatou een gezwelletje aan haar bovenste ooglid verwijderd, en een cyste aan haar hals.Het gezwelletje aan haar oog zat er al een tijdje, en ik dacht meer aan een ouderdoms kwaaltje, maar de laatste maand begon het toch wel erg te groeien en leek het me toch beter om er even naar te laten kijken.In overleg met de dierenarts hebben we besloten om het toch maar zo snel mogelijk weg te laten halen.Of het kwaadaardig is weten we niet,maar om dat te onderzoeken, daar zijn veel kosten aan verbonden, en of we het weten of niet, voor Vatou veranderd er toch niets, dus in overleg besloten dat we het niet laten onderzoeken. We houden het gewoon goed in de gaten. En omdat ze toch onder narcose moest hebben we gelijk de cyste laten verwijderen, al was deze klus nog bijna ingrijpender dan haar oog, want de cyste zat best dicht bij de halsslagader, maar gelukkig is alles goed gegaan. Ze is nog een beetje moe, en ziet er een beetje gehavend uit met een aantal kaalgeschoren plekken, maar dat komt allemaal weer goed.Ze heeft al weer gegeten,dus dat gaat allemaal voorspoedig! hopelijk gaat het herstel net zo goed als nu, dan kunnen we over 10 dagen de hechtingen bij haar oog eruit laten halen, en die aan haar hals zijn van binnen uit gehecht, dus die lossen vanzelf op.Even een paar weekjes rustig aan doen, en dan is ze hopelijk weer goed opgeknapt, en mag ze weer fijn in het water bij de Slingeplas.

In de zomervakantie heeft Nikki, dochter van Vatou nog 11 dagen bij ons gelogeerd, en dat ging super goed en vonden wij heel gezellig! Nikki is een makkelijke Newfydame die goed luistert, en een hele dichte vacht heeft,waarschijnlijk van papa Tommy geerfd! En dat water vind ze echt geweldig, zo leuk om te zien! SAmen nog wat foto's gemaakt, die zal ik nog even toevoegen! tot later!

Hallo allemaal

Langzaam gaan wij weer de goede kant op hier in huis,en proberen we weer zo goed mogelijk de draad weer op te pakken in het dagelijkse leven.Maar dan komen er soms weer andere probleempjes op je pad.Zo kregen we een maand terug ongeveer te horen dat het zusje van Vatou, genaamd Enjoy,plotseing blind was geworden, en dat het waarschijnlijk erfelijk was.Nou, dat was best even schrikken. Na te hebben overlegd met Hanneke van Damme, de fokster van Vatou,heb ik toen ook maar besloten om een onderzoek te laten doen. Want Rosa (zusje van Vatou)en Guinnes(broertje van Vatou) bleken allebei een vorm van goniodysplasie te hebben.Dus toen zijn we 10 april ook maar naar Wageningen gegaan voor eenEVCO en een gonioscopie bij oogspecialist  mevr van der Sandt. En helaas blijkt Vatou een zeer ernstige vorm van goniodysplasie te hebben, waardoor je glaucoom kunt ontwikkelen, en dan kun je dus blind worden.Het is allemaal een nogal ingewikkelde materie, waarover ook nog veel onduidelijkheid over bestaat. Het enige wat we eventueel konden doen,is preventief oogdruppels gebruiken, om de oogdruk laag te houden, en daar zijn we nu mee begonnen. A.s maandag gaan we nog een keer naar Wageningen om te kijken hoe ze op de druppels reageert.Vatou vind het niet echt prettig als ik de druppels er in doe,het prikt waarschijnlijkeen beetje, maar ze laat het maar gewoon gebeuren, en dan erna iets lekkers, dan is ze het al weer snel vergeten volgens mij.Een pup van Vatou waarbij ze het ook hebben laten onderzoeken blijkt het ook te hebben in een behoorlijke mate,maar veel kun je er niet aan doen.De ogen goed in de gaten houden, en doen er zich rare dingen voor, trek dan gewoon wat sneller aan de bel bij je dierenarts, en wijs op deze aandoening,dan zijn ze op de hoogte!

Hallo Newfy vrienden!

Het is al weer een hele tijd geleden dat ik iets op deze site heb geschreven.En dat had allemaal te maken met onze prive omstandigheden. We hebben een moeilijke tijd achter de rug(psychische problemen bij Robert), en het is dan ook allemaal anders gegaan dan dat we gehoopt hadden.Ik wil daar verder niet te veel over uitwijden,maar uiteindelijk hebben we de avond voor dat we "Fayen" zouden ophalen de beslissing genomen om haar niet op te halen, en dat het op dat moment de beste oplossing was voor zowel Fayen als voor ons.Dit had ik zelf ook totaal niet zien aankomen,en had het graag anders gezien, al sta ik nog steeds achter deze beslissing. Sieneke(fokster van Fayen) heeft het heel fijn en goed opgepakt, en is Fayen bij haar zoon en schoondochter in huis gekomen, en daar heet ze nu Lady, en het gaat heel goed met haar.Langzaam gaan we hier thuis weer de goede kant op, maar voorlopig willen we nog even de rust houden, en kijken we wel wat er een keer op ons pad komt.