Over ons

Hoe het allemaal begon

Kyra en pup Vatou

Hallo,ik ben Diantha en woonachtig in Bredevoort.In 1996 kreeg ik mijn werk aan huis,en kon er eindelijk een hond komen.In Bredevoort zag ik mensen wandelen met een paar hele mooie grote honden.Newfoundlanders!!

Na een bezoek aan district Oost van de NNFC waren we verkocht,en zijn we op zoek gegaan !

Zo is Balou van "t ploegersland" in de zomer van 1996 bij ons gekomen, en is ons newfy virus begonnen.Een jaar later,in 1997 is daar Cuppendales Elegant Elmo bij gekomen.

Ondanks dat het niet altijd heeft meegezeten wat gezondheid betreft,is de liefde voor dit ras altijd gebleven.

In 2002 hebben we Elmo moeten laten inslapen vanwege een kwaadaardige tumor in haar heup.6 weken later hoorden we dat er voor een NF een plekje werd gezocht.Dit was Kyra en zij was 9 maanden oud.Na een moeilijke start met gedrags problemen hebben we er uiteindelijk bijna 11 jaar een lieve hond aan gehad.In het laatste jaar van Kyra,indecember 2010, is toen Merwedieks Enya (Vatou) bij ons gekomen.

En met Vatou willen we nu graag een nestje.Op 1 augustus 2013 is mijn wens om nog eens een nest(je) te fokken in vervulling gegaan,en hoe!! Een prachtig nest van 10 gezonde pups,met mama Vatou (merwediek's Enya) en papa Tommy(lucchese vom burgseeli),waar we erg trots op zijn!

Ondertussen zijn we weer een paar jaar verder, en hebben we Shiva, een pup uit ons eigen nest na 11 maanden helaas moeten laten inslapen ,vanwege zware HD...........Nu, december 2017,  is de zon weer gaan schijnen met Moon Rock vom Burgseeli,onze Roxx, waar we hopelijk nog heel veel jaren plezier van mogen beleven!

Helaas is het met Roxx ook niet zo gegaan als dat we gehoopt hadden. Na een half jaar bleek dat Roxx ED en radius curves had, en is ze voor haar 1e levensjaar aan beide voorpoten geopereerd, 2x over 6 weken plat liggen, voor een pup eigenlijk niet te doen, en ook voor ons was het heel intensief. Gelukkig is het wel goedgekomen met Roxx, al heeft ze wel een half jaar in haar socialisering gemist, en blijf je dat merken in gedrag met andere honden. Echt spelen doet ze niet, maar het gaat steeds beter, en thuis is ze heel lief met een eigen willetje!Onze wens om met Roxx dan nog eens een nestje te willen, gaat helaas aan ons voorbij, en omdat ze vaak last had van de hormonen na de loopsheid hebben we besloten haar te laten steriliseren, en daar doet ze het nu, december2020 heel goed op!